Back Back Nieuws

Santander brengt Scuderia Ferrari met Kimi Räikkönen naar VKV City Racing

21 juli 2014
Eén van de meest legendarische teams uit de geschiedenis van de Formule 1 komt naar Rotterdam. Met behulp van Santander Consumer Finance Benelux B.V. geeft Scuderia Ferrari op zondag 31 augustus 2014 tijdens de tiende editie van het jaarlijkse evenement in hartje stad acte de présence.

De organisatie van VKV City Racing pakt groots uit voor de jubileumeditie van het event in het hartje van Rotterdam. Met Scuderia Ferrari en Kimi Räikkönen hebben zij een geweldige naam binnen weten te halen, met dank aan de vele inspanningen van teamsponsor Santander. Niemand minder dan voormalig wereldkampioen Kimi Räikkönen komt naar de havenstad om de fans een demonstratie te geven in een echte Ferrari F10 Formule 1.

In cijfers
De Scuderia Ferrari heeft nauwelijks introductie nodig: vanaf de eerste dag van de Grand Prix-racerij staat het legendarische Italiaanse merk aan de start. Dat resulteerde in eenendertig wereldtitels (16 constructeurs titels en 15 coureur titels) en meer dan 200 overwinningen in ruim 870 races. Een statistiek waar weinigen aan kunnen tippen. Met Kimi Räikkönen komt bovendien een absolute topcoureur naar Rotterdam. De Fin stond aan de start in meer dan 200 Grands Prix, kwam twintigmaal als eerste over de meet en won met Scuderia Ferrari de wereldtitel in het seizoen 2007.

Kimi Räikkönen
'Het is de eerste keer dat Santander Scuderia Ferrari mét de officiële Formule 1 coureur Kimi Räikkönen naar Rotterdam brengt. Weinigen weten dat Kimi een tijd in Rotterdam heeft gewoond aan het begin van zijn carrière. De echte fans zullen gaan genieten, dat is zeker!' vertelt organisator Robert Heilbron.

Ook Michel Blom, Head of Marketing Benelux, is erg verheugd met de komst : ‘Scuderia Ferrari en Santander werken al ruim vijf jaar samen, en ik ben ontzettend blij dat het door deze samenwerking gelukt is om het Formule 1 team, met topcoureur Kimi Räikkönen naar Nederland te halen om deel te nemen aan de 10e editie van VKV City Racing. We moedigen daarom iedereen aan om naar dit fantastische evenement te komen om deze unieke ervaring uit eerste hand mee te beleven’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!