Back Back Nieuws

Pronorm verzorgt permanente video mapping Markthal Rotterdam

01 oktober 2014
Koningin Maximà zal vandaag, 1 oktober, de gloednieuwe Markthal Rotterdam feestelijk openen. Rotterdam beleeft dan haar primeur met een overdekte food markt, zo groot als een royaal voetbalveld, met in het hart van de marktvloer zo’n 100 versunits uit alle food branches, aangevuld met bloemen en planten. Boven de vloer 10 verdiepingen met ruim 200 appartementen; onder de vloer een supermarkt, een afgesloten logistiek hart voor ondernemers en daaronder ruim 1.200 parkeerplaatsen. Een plek om te winkelen, werken, uit te gaan en te wonen.

Video mapping
De binnenzijde van het plafond bestaat uit 4.500 panelen die tezamen op een oppervlakte van 11.000 m2 het kunstwerk 'Hoorn des Overvloeds' van Arno Coenen vormen. Tussen de kleurrijke panelen zitten witte ruimtes waarop door middel van video mapping projectie plaatsvindt.

In opdracht van projectontwikkelaar Provast en in samenwerking met Mothership die de content voor haar rekening nam, verzorgt Pronorm de technische realisatie van deze permanente video mapping. Hiervoor zijn acht 16.000-Lumen projectoren ingezet en twee Vioso Wings platinum media servers die via internet volledig op afstand bediend worden volgens een geprogrammeerd tijdschema.

Pronorm
Pronorm is leidend op het gebied van urban experiences; oplossingen die ervoor zorgen dat mensen zich prettiger en veiliger voelen in een (stedelijke) omgeving. Naast infrastructuur containers beschikt Pronorm over (Pani) grootbeeldprojectoren waarmee grote beelden, vaak op gevels van gebouwen, worden geprojecteerd. Dit wordt aangevuld met (LED-) verlichting, geluid en interactieve besturingen. Deze projecten worden vooral geïnitieerd vanuit marketing, design, sport, kunst en cultuur. Pronorm B.V. maakt deel uit van Mansveld Expotech Groep die op haar beurt weer deel uitmaakt van de Mansveld Groep B.V., een bedrijf in tijdelijke en permanente projecten op het vakgebied van elektrotechniek, licht, beeld en geluid, rigging, safety & security, communicatietechniek, systeemintegratie en duurzaamheid.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!