Back Back Nieuws

Paleis het Loo in de zomervakantie: Kijkje vanaf het dak

31 juli 2014
Paleis Het Loo organiseert in de zomervakantie op de woensdagen, zaterdagen en zondagen speciale rondleidingen naar het paleisdak, voor een weids uitzicht over de omgeving. Daarnaast kan men genieten van Prinse(sse)ndagen, het tuincircus ‘Parade van de Zomerkoning’ en zijn er tentoonstellingen te zien over Grace Kelly, Royal Showpieces en Bloemenpaleis Het Loo.

Rondleiding paleisdak
Het dak van Paleis Het Loo wordt tot en met zondag 31 augustus opengesteld voor publiek. Onder begeleiding van gidsen worden de hoge trappen over de zolders van het paleis beklommen tot op het dak, waarvandaan bezoekers kunnen genieten van een weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuinen en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van zes hectare, omsloten door het bosrijke paleispark. De gidsen geven toelichting op de historie van het paleis en de tuinen.

Evenementen en tentoonstellingen
Daarnaast worden op dinsdag 5 en 12 augustus de ‘Prinse(sse)ndagen’ georganiseerd en vindt elke woensdagavond in augustus het tuinevenement ‘Parade van de Zomerkoning’ plaats. In de Westvleugel is tot en met 26 oktober de expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ te zien, waarin het verhaal wordt verteld over het veelbewogen leven van prinses Grace van Monaco. Kleding, accessoires, filmbeelden en foto’s brengen het verhaal van de prinses van één van de oudste Europese vorstenhuizen tot leven.

In het paleis is tot en met 24 augustus de presentatie ‘Royal Showpieces’ te bekijken, waarbij in vijf van de historische vertrekken werk van hedendaagse Nederlandse ontwerpers wordt samengebracht met kleding, serviezen en kunstobjecten uit eigen depot. Tot slot loopt de presentatie ‘Bloemenpaleis Het Loo’ nog tot en met 31 augustus, waarbij de bloemkunst in paleis en tuin centraal staan.

De openingstijden en verdere informatie vind je op de website.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!