Back Back Nieuws

Opening nieuwe expositie 7AM

29 augustus 2014
De Haagse vergaderlocatie 7AM maakt aan haar wanden altijd plaats voor bijzondere exposities. Vanaf september spelen kinderen daarin de hoofdrol. Dan hangen er indringende kinderfoto’s van Stichting het Vergeten Kind en zelfportretten van kinderen uit de Schilderswijk. Babette van Veen (ambassadeur Het Vergeten Kind) en Ockje Tellegen (ondervoorzitter vaste Kamercommissie OCW) openen de tentoonstelling op 5 september. De expositie past bij de filosofie van 7AM, die uitgaat van het dichtbij bijdragen aan een duurzame toekomst.

Opvangcentra
Omdat juist kinderen die duurzame toekomst maken, toont 7AM onder meer de foto’s van Hans Verleur: de huisfotograaf van de Haagse stichting Het Vergeten Kind, die ook bij de opening aanwezig is. De indringende foto’s laten kinderen zien, die noodgedwongen opgroeien in sobere opvangcentra. De stichting zorgt ervoor dat die omgeving kindvriendelijker wordt. Het team van 7AM besloot eerder dit goede doel structureel te steunen.

‘Blij met Jou’
Naast de foto’s hangen er vanaf september zelfportretten van kinderen uit de Haagse Schilderswijk. De kunstschool Arts-S-Cool uit die wijk organiseerde het project ‘Blij met Jou’, waarbij de leerlingen van 3 basisscholen zichzelf kleurrijk schilderden. Eén van die scholen kreeg als enige in Den Haag het predikaat ‘excellent’. Het project laat zien dat de Schilderswijk blij is met alle kinderen die er wonen. De beide exposities zijn tot april 2015 7AM te zien. Naast vergaderaars is iedereen welkom om de werken te bekijken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!