Back Back Nieuws

Oasis of the Seas ontbijt in Rotterdamse haven

30 september 2014
Het is zover. De Oasis of the Seas, werelds meest innovatieve cruiseschip is in Rotterdam. Vannacht is ze de Nieuwe Waterweg opgevaren en deze ochtend ziet Rotterdam er anders uit. Wie vanmorgen op de Kop van Zuid, in Rotterdam zijn gordijnen openschuift, heeft tijdelijk een ongekend uitzicht. Tot uiterlijk 10.00 uur zal de Oasis of the Seas aan de Rotterdamse kade liggen. Alle passagiers en bijna alle bemanning verlaten na het ontbijt het schip, waarna het schip doorvaart naar de werf van Keppel Verolme in het Botlek gebied. Na aankomt bij de werf, gaan de deuren van het droogdok open en zal het cruiseschip naar binnenvaren voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden tot 14 oktober a.s.

Barcelona-Rotterdam
In Rotterdam ontschepen ruim vijfduizend passagiers die de eenmalige zeereis van Barcelona via Malaga en Vigo naar Rotterdam hebben gemaakt. Tijdens deze voorlopig laatste zeereis heeft de bemanning al vele voorbereidingen getroffen voor de periode waarin ze in het droogdok ligt. Op het land zijn de specialisten van de werf Keppel Verolme al maanden zeer intensief bezig met de voorbereidingen voor dit huzarenstuk. Het schip zal zowel een onderhoudsbeurt aan de buitenzijde ondergaan, als een renovatie van het binnenwerk, waarbij de focus ligt op de hutten en het interieur. Zo zal in een zeer strak schema bijna 90.000 m² tapijt worden vervangen. Deze hoeveelheid is voldoende om het speelveld van De Rotterdamse Kuip minimaal 12 maal van een nieuw ‘mat’ te voorzien.

14 oktober vertrek Rotterdam
In de ochtend van dinsdag 14 oktober komt de Oasis of the Seas in haar volle glorie terug naar de haven van Rotterdam. De bemanning staat dan weer klaar om de gasten welkom te heten. Een deel van hen vaart mee tijdens een speciale tweedaagse cruise van Rotterdam naar het Zuid-Engelse Southampton. Een ander deel begint in Rotterdam al aan de trans-Atlantische reis. In Southampton stappen nog meer cruisegasten aanboord, voor de ‘terugreis’ naar het Amerikaanse Fort Lauderdale. De gasten op deze overtocht worden als eerste uitgenodigd voor de musical ‘Cats’ in het Opal Theater.

Aankomst in Hoek van Holland:

Oasis of the Seas is online te volgen op Facebook en Instagram.

Foto: Oasis of the Seas op Nieuwe Waterweg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!