Back Back Nieuws

Nog één keer een maand het lekkerste van Beuk

29 juli 2015
Altijd al wijnadvies willen krijgen van een bekende Nederlander en tegelijkertijd willen genieten van de lekkerste smaakcombinaties die Ramon Beuk op tafel heeft tovert? Dan is dit de laatste kans, want Beuk stopt eind augustus na de vijfde editie met zijn concept RESTAURANT VOOREENMAAND in De Glazen Ruimte. Hij vindt het namelijk tijd voor iets nieuws, al vertelt hij nog niet wat zijn volgende project is.

Ramon Beuk: ‘Dat komt later wel. We gaan nu eerst nog één keer knallen met restaurant VOOREENMAAND. Ik heb er echt zin om weer mensen blij te maken met datgene waar ik zelf ook zo blij van word. Heerlijk en verrassend samen eten met elke avond andere bijzondere gasten. Omdat het de laatste keer is, gaan we mensen het beste voorschotelen wat we de afgelopen jaren hebben gekookt. Maar we gaan uiteraard niet hetzelfde serveren, alles wordt net even anders bereid dan voorheen. Je zult als gast dus absoluut nooit hetzelfde geserveerd krijgen als tijdens een eerdere editie.’

Ingrediënten, smaken en combinaties
Restaurant VOOREENMAAND is de afgelopen jaren uiterst succesvol gebleken. Dat komt uiteraard door de unieke gerechten en het bijbehorende verhaal van Beuk, maar ook omdat talloze bekende Nederlanders als Ruth Jacott, de 3JS, Jörgen Raymann en Jandino in het restaurant voor sommelier speelden en na afloop van het diner nog optredens verzorgden. Het lijkt dan ook een gewaagde keuze van Beuk om de stekker er na vijf keer uit te trekken, maar zelf ziet hij dat anders: ‘Ik stop op het hoogtepunt omdat ik mezelf continue wil vernieuwen en ik wil voorkomen dat mensen voor een kunstje komen. Ik snap uiteraard dat het voor fans van Jan Smit superleuk is om van hun favoriete artiest wijnadvies te krijgen en als toegift een optreden, maar ik ben kok en bij mijn concepten gaat het in de eerste plaats om ingrediënten, smaken, combinaties en dus mooie gerechten.’

Verrassing
Een helder culinair verhaal van Beuk, die overigens voor de laatste editie van restaurant VOOREENMAAND weer een hoop bekende ‘vrienden’ heeft uitgenodigd. Hij vertelt alleen niet wie dit jaar acte de présence geven. ‘Precies om de reden die ik net noemde: de mensen moeten komen voor mijn unieke gerechten en op zondag en maandag natuurlijk ook voor de bijzondere gerechten van de door mij uitgenodigde sterrenkoks die onder meer zullen koken met de Surinaamse ingrediënten uit mijn jeugd. Daar moeten mijn gasten zich door laten verrassen en dan krijgen ze de bekende Nederlanders er gratis bij’, lacht Beuk.

Onbevangen aanschuiven
Welke sterrenkoks de keuken van Beuk ingaan, blijft ook geheim zodat mensen echt onbevangen naar het restaurant komen, terwijl Beuk tekst en uitleg geeft over ingrediënten en keuzes voor combinaties. ‘We bieden een wekelijks wisselend vijf gangen diner voorafgegaan door drie amuses voor € 59,59 en een bijpassend wijnarrangement voor € 39,39. Meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen. Als je open staat voor bijzondere smaaksensaties moet je reserveren en aanschuiven in restaurant VOOREENMAAND; het is je laatste kans!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!