Back Back Nieuws

Nieuw dance festival Dromenland bundelt lokale krachten

22 augustus 2014
Gooiland is de uitdaging aangegaan om het eerste echte dance festival van ’t Gooi te organiseren: Dromenland Festival. Op zaterdag 6 september kunnen 5.000 danceliefhebbers in een sprookjesachtige droomwereld op Werf 35 in Hilversum genieten van een indrukwekkende line-up met onder andere Kraantje Pappie, De Sluwe Vos, La Fuente en Mightyfools.

Het nieuwe festival is ontstaan naar aanleiding van het succesvolle Oud & Nieuw feest in Gooiland. ‘We kregen zoveel positieve reacties op het feest dat dit ons aan het denken heeft gezet voor iets nieuws’, vertelt Philip Lamers, directeur van Gooiland. ‘Het succes van het Oud & Nieuw feest bracht ons op het idee om een dance festival te organiseren: Dromenland Festival. Voor de eerste editie pakken we direct groots uit met een spectaculair decor, een indrukwekkende line-up, goede vervoersvoorzieningen en een gevarieerd foodconcept.’

Dromenland Festival bundelt lokale krachten
Organisator Gooiland is grote voorstander van het bevorderen van lokale ondernemerschap en heeft voor dit nieuwe festival de krachten gebundeld met diverse lokale partijen. ‘We merkten veel betrokkenheid vanuit ‘t Gooi voor dit nieuwe initiatief en werken daarom graag samen met lokale en bekende leveranciers. Zo komt bijvoorbeeld het fruit wat we gaan verkopen van lokale telers en wordt de techniek verzorgd door een lokale partij. Door samen te werken ondersteun je elkaar om allemaal goed het nieuwe seizoen te starten.’ Ook voor de locatie zocht Gooiland een bekende partij. ‘Spilgames is de eigenaar van Werf 35 en een partij waar we vaker mee samenwerken. Werf 35 is de voormalige gemeentewerf van Hilversum en met de industriële ligging zeer geschikt om middels een spectaculair decor en aankleding een sprookjesachtige droomwereld neer te zetten voor 5000 danceliefhebber’, legt Philip Lamers uit.

House, Techno en Disco voeren de boventoon
De gevarieerde line-up van Dromenland Festival brengt voor ieder wat wils. ‘Ieder festivalliefhebber, of je nu 18 of 40 jaar bent, kan een geweldige dag beleven op Dromenland Festival.’ Verdeeld over drie podia voert House, Techno en Disco deze dag de boventoon met onder andere optredens van Kraantje Pappie, De Sluwe Vos, 2000 and one, La Fuente, Marlon Hoffstadt en SHMLSS. ‘We zijn trots dat we tevens Mightyfools aan het programma hebben kunnen toevoegen. Een geweldige DJ-duo met hun roots liggend in Hilversum’, vertelt Philip enthousiast. 

Uitverkoop in zicht
Het organiseren van een festival is een nieuwe wereld voor Gooiland, maar Philip heeft het volste voltrouwen in een succesvol verloop. ‘Vooraf hadden we als organisatie het streven om 3000 kaarten te verkopen. Inmiddels zijn we dit streven ver voorbij en zal het festival uitverkocht zijn. Het is geweldig om te zien dat het lukt om een idee ook daadwerkelijk te realiseren, mede door de intensieve samenwerking met onze leveranciers. De bezoeker heeft geen weet van wat er komt kijken bij het organiseren van zo’n groot festival, maar Dromenland Festival is het eerste festival in ’t Gooi dat zo groots uitgevoerd gaat worden.’ 

Laatste tickets verkrijgbaar
Dromenland Festival vindt plaats op zaterdag 6 september van 12.00 tot 23.00 uur op Werf 35 te Hilversum. Tickets zijn verkrijgbaar via dromenlandfestival.nl of te koop bij een AKO-vestiging in de buurt. Kijk voor meer informatie en de volledige line-up op de Facebook pagina.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!