Back Back Nieuws

Mysteryland lanceert minidocu over oude meesters en jong talent

10 september 2014
Al vier jaar lang werken Red Bull en Mysteryland samen om muzikale talenten aan legendes uit de vaderlandse scene te koppelen. Dit jaar selecteerde Duncan Stutterheim, geestelijk vader van ID&T, drie grootheden voor het project: Joris Voorn, Dimitri en 2000andOne. De oude meesters kozen op hun beurt een talent om mee samen te werken. Het doel? Talenten laten vliegen. Mysteryland lanceerde een minidocu over het project.

Talenten
Anders dan voorgaande jaren kozen niet talenten hun muzikale helden, maar muzikale helden hun talenten. Dimitri ging een samenwerking aan met Boy Bianchi, 2000 and One met Ici Sans Merci en Joris Voorn met Joran van Pol. De duo’s gingen samen de Red Bull Studio Amsterdam in, maakten een exclusieve track en lieten deze aan het grote publiek horen tijdens Mysteryland.

Het bijzondere aan het project is de versmelting van twee generaties artiesten. Dimitri: ‘Ik heb nog nooit met iemand in de studio gezeten die muzikaal zo dicht bij mij kan komen als Boy dat kan. Dat is heel bijzonder.’ Over een muzikale generatiekloof hoeven we ons dus geen zorgen te maken, zo beaamt ook 2000andOne: ‘Er zijn heel veel jongeren die muziek maken om een populaire dj te worden en in privéjets te vliegen. Ik was echt bang dat het fundament van elektronische muziek uiteindelijk zou wegvagen en dat aan deze muziek een einde zou komen. Als ik naar Ici kijk, maak ik me geen zorgen. Ik krijg daar echt een brok van in mijn keel.’

De online minidocu:

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!