Maessen Tentsupply en The Good Guyz: een perfecte matchMaessen Tentsupply en The Good Guyz: een perfecte match
Back Back In de spotlights

Maessen Tentsupply en The Good Guyz: een perfecte match

18 december 2023

Welke artiesten zullen schitteren op de toonaangevende festivals in ons land in 2024? Deze vraag houdt velen bezig in deze tijd van het jaar en onthult zich langzaam naarmate de line-ups bekend worden gemaakt. Achter de schermen wordt er al volop gewerkt in de diverse hoeken van festivalland om alles tot in de puntjes voor te bereiden. En laat dit nu net (deels) het speelveld van Maessen Tentsupply zijn. De ervaren speler op het gebied van tentverhuur werkt op dit terrein intensief samen met The Good Guyz, een specialist op het gebied van het ontwerpen en produceren van onder mee grote festivals en concerten. 

Over het jaar 2023 werkten Maessen Tentsupply en The Good Guyz, gevestigd in Zaandam, bij meer dan tien festivals (zoals DGTL, Amsterdam Open Air, Dance Valley en Het Amsterdams Verbond) zeer succesvol samen. Dat zal komend jaar niet anders zijn.

Aan één stip voldoende

Het vaak gezamenlijk optrekken tussen deze twee reuzen in hun vakgebied is ontstaan in een periode waar we liever niet meer teveel aan terugdenken en over praten. Toch heeft de coronapandemie voor Maessen Tentsupply en The Good Guyz achteraf iets zeer positiefs opgeleverd. Waardering voor elkaar was er al, maar deze werd alleen maar groter op het moment dat de  festivalbranche weer de stijgende lijn te pakken kreeg. ‘Bij Maessen Tentsupply bleven we dezelfde gezichten zien, waardoor de kwaliteit behouden bleef. Dat viel echt op en dat is voor ons in het voortraject bij een festival heel belangrijk. Er staat een team dat weet wat ze doen. We hoeven maar één stip op de festivallocatie te zetten en ze weten bij Maessen Tensupply wat er van ze verwacht wordt’, geeft Bas Overhage, operationeel manager bij The Good Guyz, aan.

Durven investeren

‘Het fijne van Roderick en zijn team is ook dat er veel met ons wordt meegedacht en durft te investeren. Voor het DGTL festival in Amsterdam bijvoorbeeld in nieuwe, zwarte zeilen. En over de kwaliteit van de producten hoeven we ons nooit zorgen te maken.’ ‘We hebben ook een gigantische stap gemaakt met onze logistiek. Onze vrachtwagens en verpakkingsmaterialen zijn daar een voorbeeld van’, vult Roderick aan. Het is een voorbode voor meer. ‘In 2024 willen we echt gaan doorpakken. Zo breiden we op onze huidige locatie in Voorhout uit met ongeveer 8000m2.’

Constructief overleg

Een ander voorbeeld waaruit blijkt dat er sprake is van een ‘match’ tussen Maessen Tentsupply en The Good Guyz is dat ze elkaar regelmatig van advies voorzien. Roderick en Bas hebben als ondernemers volgens eigen zeggen zelf aan een half woord van elkaar genoeg. Met de uitgebreide achtergrond in de productie van concerten en muziekfestivals weten ze bij The Good Guyz als geen ander wat het festivalpubliek verlangt en daar wordt door constructief overleg direct op ingespeeld. Bas bespeurt dat festivals tegenwoordig wat bescheidener inzetten bij de ticketverkoop en in een later stadium opschalen en dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor de planning. Flexibiliteit is dus een eigenschap waar je als partners allebei over moet beschikken en dat is ook zeker het geval.  Ook elkaar de waarheid kunnen zeggen als er onverhoopt toch een keer iets niet naar wens gaat, is volgens Roderick en Bas prettig aan een samenwerking zoals deze. Het moge duidelijk zijn: ook in 2024 zullen Maessen Tentsupply en The Good Guyz  vaak een (gezamenlijke) bijdrage leveren om de vele bezoekers een festivalbeleving te geven die zijn weerga niet kent.

Tekst: Johan van Dien

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!