Back Back Nieuws

Led-gevel Ziggo Dome in gebruik

12 juni 2012
De officiële opening van het gloednieuwe Ziggo Dome mag dan voor 24 juni aanstaande gepland staan, nu al vormt de revolutionaire concertlocatie een lichtpunt in Amsterdam-Zuidoost. Letterlijk, wel te verstaan. Sinds eind vorige week is namelijk de led-gevel van het gloednieuwe gebouw in gebruik, die Ziggo Dome in de wijde omgeving zichtbaar maakt.

 

Ultieme live beleving

Ziggo Dome luidt een nieuwe periode van concertbeleving in. Het gebouw is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar werd vanaf de eerste schets ontwikkeld met een bijzonder doel voor ogen: het creëren van de ultieme live beleving.

 

Indrukwekkende cijfers

Kosten noch moeite werden gespaard, wat een aantal indrukwekkende cijfers oplevert. De buitenzijde van het gebouw bestaat uit 120.000 pixels van elk zeven led-lampjes wat een totaal maakt van 840.000 led-lampen. Tevens maken 500.000 lampjes de gevel tot een high resolution Video Wall.

 

Nieuw hoofdstuk in muziekgeschiedenis

Ziggo Dome is op dusdanige wijze ontworpen, dat het aan elke gelegenheid kan worden aangepast. Of het nu gaat om de kleur en sfeer van verlichting, de grootte van de zaal of zeer specifieke eisen op het gebied van geluidskwaliteit. Ziggo Dome tekent vanaf 24 juni aanstaande voor een nieuw hoofdstuk in de muziekgeschiedenis.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!