Back Back Nieuws

Kuiters (Sassenheim) trekt volle beurshal in Ahoy Rotterdam

24 januari 2012
Kuiters organiseerde op 16, 17 en 18 januari in Ahoy de vakbeurs CUE2012. CUE2012 is dé vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie. Met 88 exposanten op de uitverkochte beursvloer en 5.000 bezoekers konden vraag en aanbod elkaar uitstekend vinden. Wil Kuiters organiseert sinds 1989 alle edities van deze tweejaarlijkse beurs in opdracht van het bestuur van de stichting vakbeurs theatertechniek.

Toestroom van technici

Terwijl in de naastgelegen hal Amstel Live werd opgebouwd en Guus Meeuwis repeteerde, stroomden technici van o.a. poppodia, theaters, schouwburgen, evenementen, congressen, musea, tentoonstellingen en entertainment, waar theatertechnieken en multimediale aanpak integraal worden toegepast, naar Ahoy.

 

Exposanten

Op CUE2012 treft men veelal Nederlandse leveranciers aan op het gebied van licht, geluid, audiovisueel, decor, algemene theater- en hijstechnieken, inrichting, podia, meubilair, theatertextiel, adviesbureaus en vele overige gerelateerde producten en diensten. Samen met enkele buitenlandse exposanten bieden zij hier de laatste ontwikkelingen aan op dit specifieke vakgebied. Daarnaast zorgt het centraal gelegen horecaplein op de beursvloer voor een optimale netwerkgelegenheid.

 

Lezingen en workshops

Er werden ruim 35 lezingen/workshops verzorgd door de Vereniging voor Podiumtechnologie en die trokken 922 belangstellenden! In vorige edities werd hiervoor het congrescentrum van Ahoy gebruikt, maar Kuiters bedacht voor deze beurs een andere setting met drie grote inflatable ‘Domes’ op de beursvloer zelf, waar men met 40 tot 90 personen een lezing kon volgen. “De bezoekers bleven daardoor langer op de beurs én het leverde tegelijkertijd een spectaculair plaatje op:, aldus Kuiters. Ook nieuw was de online registratie van bezoekers én exposanten alsmede een aantal interactieve plattegronden op grote touchscreens, waar alle mogelijke informatie over de exposanten was te vinden.


De 14e editie van deze beurs staat gepland in Ahoy van 13 t/m 15 januari 2014

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!