Back Back Nieuws

Koninklijke harmonieën en fanfares in het park van Paleis Soestdijk

12 maart 2012
Koninklijke harmonieën en fanfares verwelkomen het publiek tijdens Royaal Onthaal in het park van Paleis Soestdijk op zondag 25 maart. Op de plek waar vroeger Koningin Juliana het defilé afnam, verzorgen nu ruim negentig muzikanten gezamenlijk de aftrap van deze muzikale dag. Hierna verspreiden de zes muziekgezelschappen zich over het park en vullen zij deze dag met hun imposante klanken.

 

Paleis Soestdijk blaast nieuw leven in

Bezoekers van het park en paleis kunnen op eigen gelegenheid de concerten beluisteren tijdens een wandeling door de paleistuin. Royaal Onthaal is in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM), Cultureel Organisatiebureau Artifex en het bureau Xsaga tot stand gekomen.

 

Saamhorigheid versterken

Volgens de organisatie versterkt muziek maken in een harmonie of fanfare de saamhorigheid tussen mensen. Van oudsher spelen de verenigingen een mooie en belangrijke rol bij tal van plaatselijke en landelijke evenementen. Ze zijn niet weg te denken bij bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas, de 4-mei herdenking, de 5 mei-viering en natuurlijk Koninginnedag.

 

Aloude traditie

Het aantal muzikanten dat zich aansluit bij dergelijke muziekgezelschappen loopt de laatste jaren terug. Deze aloude traditie wordt op deze manier nieuw leven ingeblazen. En waar kan dit beter dan op een plek waar blaasmuziek en de locatie al een vertrouwde combinatie is? Het antwoord is Paleis Soestdijk.

 

Royaal Onthaal bijwonen

De opening start rond 12:00 uur (park open om 11.00 uur) waar gezamenlijk het Wilhelmus ten gehore wordt gebracht. Het slotakkoord klinkt rond 17.00 uur. Meer informatie over de deelnemende koninklijke fanfares en harmonieën en kaarten reserveren voor Royaal Onthaal kijk op www.paleissoestdijk.nl.

 

Fotografie: Maartje van Suijdam

 

Vervlogen tijden herleven:

 



Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!