Back Back Nieuws

Koning Willem Alexander ontvangt eerste Bijbel in Gewone Taal in World Forum

16 september 2014
Het World Forum staat op 1 oktober in het teken van de Bijbel in Gewone Taal. Het Nederlands Bijbelgenootschap presenteert die dag officieel de Bijbel in Gewone Taal. Het is een vertaling van de Bijbel in duidelijke taal, die de Bijbel begrijpelijk wil maken voor een breed lezerspubliek. Tijdens de presentatie wordt het eerste exemplaar van deze nieuwe Bijbel overhandigd aan Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Programma
De presentatie op 1 oktober biedt een gevarieerd programma rond de Bijbel in Gewone Taal. Er wordt voorgelezen uit de nieuwe vertaling, en enkele teksten worden muzikaal ten gehore gebracht door de formatie Adlicious. Theatergroep Aluin voert een stuk op, speciaal gemaakt voor deze gelegenheid, waarin enkele bekende Bijbelverhalen uit de Bijbel in Gewone Taal met elkaar zijn verweven. Dr. Matthijs de Jong, bijbelwetenschapper en één van de vertalers van de Bijbel in Gewone Taal, zal spreken over de kracht van gewone taal. Het hoogtepunt van het programma is de overhandiging van het eerste exemplaar van de nieuwe vertaling aan Koning Willem-Alexander.

Live uitzending
De NCRV is mediapartner van de presentatie van de Bijbel in Gewone Taal. De overhandiging van de Bijbel in Gewone Taal wordt op 1 oktober live uitgezonden op NPO 2 tijdens het programma Tijd voor Max. Deze uitzending is een speciale coproductie van Omroep MAX en de NCRV. Om 18.00 uur zal de uitzending van NCRV’s Schepper & Co op NPO Radio 5 volledig in het teken staan van de Bijbel in Gewone Taal. Daarnaast wijdt de NCRV op 3 oktober een speciale uitzending aan de presentatie, om 18.30 uur op NPO 2. Deze uitzending wordt gepresenteerd door Jacobine Geel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!