Back Back Nieuws

Hardwell nummer 1 DJ van de wereld

23 oktober 2014
Hardwell is wederom verkozen tot populairste DJ in de wereld. De Bredanaar kreeg deze titel zaterdagavond uitgereikt tijdens een feest in de Amsterdam ArenA rondom de DJ Top 100. Vorig jaar eindigde Hardwell (echte naam Robbert van de Corput) voor het eerst bovenaan de lijst. De jaren daarvoor werd de nummer 1-positie vaak ingenomen door Nederlands dj Armin van Buuren. Hij staat in de nieuwe lijst op de derde positie, na Vlaams duo Dimitri Vegas & Like Mike.

Social media
‘Ik ben in shock’, laat Hardwell in een eerste reactie weten. ‘Je hebt die nummer 1-positie al wel te pakken, het blijft toch spannend of je dat weer voor mekaar krijgt. Er zijn zoveel dj's die het hele jaar overal optreden en hits scoren, dan heb je echt trouwe fans nodig om opnieuw bovenaan die lijst te staan.’

Net als vorig jaar wijd Hardwell zijn populariteit aan de kracht van social media. ‘Veel jonge dj's zijn hier actief en bereiken in korte tijd hun wereldwijde publiek. Ik kan binnen 24 uur zo zeven miljoen mensen mijn nieuwe single laten horen, hierdoor is er steeds nauwer contact met je fans.’

De top 10 van de lijst onderstreept dit. De oude garde Armin van Buuren, Tiësto (5e positie) en David Guetta (7) zakt iets, terwijl jonge dj's als Nicky Romero(8), Dimitri Vegas & Like Mike en het 19-jarige talent Martin Garrix (sterk gestegen naar de vierde plaats) langzaam toenemen. Via deze link vind je de complete lijst.

Amsterdam Dance Event
Meer dan 2.200 artiesten en 120 clubs stonden afgelopen dagen in het teken van Amsterdam Dance Event. Ongeveer 300.000 bezoekers vanuit de hele wereld. Elke DJ, Producer, Organisator etc. was daar om te netwerken. DJ School Nederland was er ook en zegt trots bovendien 8 ‘oud’ leerlingen in de DJ Mag top 100 te hebben.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!