Back Back Nieuws

Grootste barometer van Nederland voorzien van ledverlichting

01 februari 2012
Met de installatie van ledverlichting in de barometer op het dak, zorgt Hotel Okura Amsterdam ervoor dat de toren op een milieuvriendelijke manier verlicht is. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat hoog in het vaandel van het hotel en het verminderen van het energiegebruik is hier een essentieel onderdeel van.

 

Oog voor gevolgen van het hotel op het milieu

President en General Manager Marcel van Aelst: “Voor ons is MVO een manier om een hotel te runnen met aandacht voor de economische resultaten, respect voor de mensen binnen en buiten het hotel en oog voor de gevolgen van het hotel op het milieu. Het vervangen van neonlichten door ledverlichting vermindert het energiegebruik en past hierdoor perfect in ons MVO beleid.”

 

De weersvoorspelling

Al 40 jaar torent het 75 meter hoge gebouw ver boven de grachtengordels uit en neemt een markante plaats in de skyline van Amsterdam in. Na zonsondergang ontsteekt het hotel haar ledverlichting. De barometer geeft met de kleuren blauw, groen of wit de weersvoorspelling voor de volgende dag aan. Bij blauw licht kunnen we een zonnige dag verwachten. Wanneer de barometer groen gekleurd is, geeft dit aan dat er slecht weer op komst is. Bij een witte kleur kunnen we op wisselvallig weer rekenen. 

 

Regenboog aan kleuren

Door de installatie van ledverlichting zijn veel meer kleurcombinaties mogelijk dan in het verleden. Bij speciale evenementen in het hotel toont de barometer een regenboog aan kleuren. Bij feestelijke gelegenheden als bijvoorbeeld Koninginnenacht kunnen ook andere kleuren worden verwacht.

 

Over Hotel Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam, gelegen aan de rand van het cen­trum, ligt vlakbij vele culturele bezienswaardig­heden. Het hotel beschikt over 300 luxueuze kamers waaronder de grootste (485m2) en meest luxe suite van de Benelux. In Hotel Okura Amsterdam bevinden zich vier restaurants waarvan er twee bekroond zijn met Michelinster(ren).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!