Back Back Nieuws

GevangenisRotterdam: Nog een half jaar de bak in

23 juli 2014
Veel bedrijven en ondernemingen vinden sinds februari hun weg naar GevangenisRotterdam voor een bijzondere bijeenkomst. Zo vormde de GevangenisKapel in mei o.a. het decor van de vastgoedbijeenkomst De Kracht van Nul010. Ruim 160 gasten luisterden geboeid naar sprekers over het thema Transformatie. Ook vond een organisatie haar weg naar het voormalige PI complex voor een feestje in maffiastijl in één van de vleugels.  En werd er geabseild van het dak van het Stergebouw tijdens een familiedag, genoten met collega’s van een heerlijke winterbarbecue op de voormalige luchtplaatsen als afsluiting van een salesdag, hard gewerkt tijdens brainstormsessies in de cellen, gehackt en geprogrammeerd, gefilmd voor de serie Overspel, genetwerkt door BNI, geswingd tijdens North Sea Round Town en 10 jaar VRIJ gevierd door Arjan Erkel.

Niet conventioneel
‘Wij ervaren dat de locatie met haar unieke vormen, de diverse en vele breakout ruimten en de bijna idyllische buitenruimten potentiële huurder inspireert om het geplande evenement of de voorgenomen bijeenkomst op een andere manier vorm te geven’ vertelt Carola van Barneveld namens GevangenisRotterdam enthousiast. ‘Soms vergt het wat overtuigingskracht en soms zien opdrachtgevers het direct voor zich; de directeur op de galerij van de 1ste verdieping bijvoorbeeld voor zijn welkomstwoord. Of de hele gastengroep plenair in een transparante tent op de ommuurde binnenplaats. Een mooi akoestisch optreden vanaf het balkon naast het orgel in de Kapel. Een themabijeenkomst over ‘boeien&binden’ van personeel in de serene rust van de Kapeltuin. Of één hele lange tafel met dinerende gasten in de 50 meter lange cellenvleugel. De mogelijkheden zijn legio. Zeer gewaardeerd worden ook de rondleidingen in het complex met de verhalen van achter de (cel)deuren en een uiteenzetting over de toekomst van het complex als Tuin van Noord tijdens bijeenkomsten. Een leuke, interessante en soms ook spannende onderbreking van het programma.

Toekomst
 We zijn dan ook heel blij dat we vanaf heden ook grotere gezelschappen en gastengroepen kunnen verwelkomen. De benodigde vergunningen zijn afgegeven dus de poort van de gevangenis kan nu ook geopend worden voor bijeenkomsten tot 850 gasten.  Op de website staat alle gedetailleerde informatie over de locatie en de capaciteit. Nog één belangrijke opmerking ‘vult Carola aan ’wacht niet te lang met het boeken van de locatie. Het Stergebouw is namelijk slechts tot en met eind 2014 te huur. U kunt dus nog maar een half jaar de bak in’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!