Back Back Nieuws

Evoluon toneel voor The Next Generation evenement

18 april 2015
Meer dan 700 kinderen en hun ouders gingen op een reis door de tijd met het Sioux’ Hot-or-Not: The Next Generation evenement. De bekende koepel van het Evoluon in Eindhoven paste perfect bij het thema van de dag ‘Back to the Future’. De enthousiaste kinderen (en hun even nieuwsgierige ouders) maakten kennis met technische innovaties uit het verleden, heden en de toekomst onder leiding van wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Enthousiasmeren
Ron Willems van Sioux, is trots op het neergezette evenement: ‘Wij hebben als Sioux een fantastische dag beleefd, met dank aan de bijdragen van de onderwijsinstellingen en mooie bedrijven uit de Brainport regio. Samen hebben we gestreefd om heel veel kinderen enthousiast te krijgen voor techniek. Aan de vele stralende gezichten te zien, hebben we dit doel zeker bereikt.’

Met deze techniekdag wil Sioux de jeugd aansporen om na te denken over de toekomst en de oneindige mogelijkheden die de techniek te bieden heeft. Van voetballende robots tot aan slimme apps en van een virtuele wereld tot aan medische innovaties. Het Evoluon was met deze dag weer even in haar oorspronkelijk functie: het onder de aandacht brengen van innoverende technieken.

Welkom in 2044
Aan de bezoekers werd gevraagd om hun toekomstvoorspellingen te tekenen en in de tijdscapsule te plaatsen. Volgens de aanwezige jeugd kunnen we onder andere in de toekomst op vakantie naar de maan en wordt ieder huishouden door een robot gedaan. 

De tijdscapsule is door Ron Willems (Sioux), John Blankendaal (Brainport Industries) en Diederik Jekel gesloten. Pas over dertig jaar wordt deze weer geopend. Dan weten wat er van de toekomstvoorspellingen van de jonge technici terecht is gekomen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!