Back Back Nieuws

Dutch Interactive Award gewonnen door denhaag.com

26 mei 2015
De website denhaag.com heeft een Dutch Interactive Award gewonnen. Tijdens de uitreiking donderdag 21 mei in Krasnapolsky Amsterdam werd denhaag.com onderscheiden in de categorie ‘Activation’. De nieuwe toeristisch-culturele website is ontwikkeld door Fabrique en Q42 in opdracht van de gemeente Den Haag en Den Haag Marketing.

Wethouder Karsten Klein (Economie en Citymarketing) is er trots op dat denhaag.com de Dutch Interactive Award heeft gewonnen: 'Den Haag heeft toeristen heel veel te bieden. Het stadsbestuur wil er samen met de toeristische sector voor zorgen dat nog veel meer mensen daarvan kunnen genieten. Den Haag Marketing speelt daarbij een belangrijke rol, onder meer met de website denhaag.com die vorig jaar helemaal is vernieuwd. De site is aantrekkelijk vormgegeven en denkt met de bezoeker mee, en dat slaat aan.'

De nieuwe toeristisch-culturele website van Den Haag kwam tot stand dankzij de inzet van de gemeente Den Haag, Den Haag Marketing en vele Haagse (culturele) instellingen en ondernemers. De site is in vier talen beschikbaar en is hét adres van Den Haag voor zowel bezoekers als inwoners. Afhankelijk van de gekozen taal en de opgegeven voorkeuren komt de site met passende suggesties voor een aangenaam verblijf in Den Haag. Denhaag.com werkt op elke computer, tablet en smartphone. Bezoekers en bewoners kunnen er terecht om te zien wat er in Den Haag allemaal te beleven is. De site werd in juli 2014 gelanceerd.

Dutch Interactive Awards
De Dutch Interactive Awards werden dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Bij de jurering van dé awards voor het beste interactieve werk van het jaar wordt niet alleen gekeken naar design en creativiteit, maar ook naar het resultaat en de bouw van het project. Er werden dit jaar twaalf awards uitgereikt in verschillende categorieën op het gebied van communicatie, e-commerce en marketing.

Juryrapport
Winnaar DenHaag.com: de bron voor alle Haagse content – Q42, Fabrique, Den Haag Marketing ‘Zeer interactieve en slimme case met een goede visuele vormgeving. De stad wordt goed als merk gebruikt. Mooie ontsluiting van datasystemen. De technologie die er achter zit wordt goed gekoppeld, in samenhang met externe partijen. De open structuur met API is innovatief. Interessant dat big data wordt gebuikt voor bijvoorbeeld location based informatie. Complimenten voor het feit dat het aantal bezoekers organisch is verdrievoudigd.’

Categorie ‘Activation’
Activation is een platform waarbij het creëren of opwekken van interesse bij potentiële klanten centraal staat. Kenmerkend van deze projecten is dat de daadwerkelijke transactie plaatsvindt binnen een ander kanaal.

Bron: verkeersbureaus.info

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!