Cinewav wereldprimeur in live event audio Cinewav wereldprimeur in live event audio
Back Back Nieuws

Cinewav wereldprimeur in live event audio

21 juni 2023

Cinewav, een live event audio wereldprimeur, wil zijn aanwezigheid in de live-evenementen-, sport- en uitzendsector uitbreiden. Het platform is al met plezier door duizenden ervaren op openluchtbioscoopevenementen en festivals zoals Vivid Sydney 2023. Op het Danang International Fireworks Festival 2023 (DIFF2023) synchroniseerde Cinewav de audiosoundtrack met vuurwerkdisplays via mobiele telefoons voor de lokale bevolking en toeristen. Aankomende wereldwijde projecten zijn drive-ins en filmvertoningen op culturele plekken en in hotels en resorts.

Cinewav is een gepatenteerd platform en mobiele app waarmee gebruikers beelden op een groot openbaar scherm kunnen bekijken en in perfecte synchroniciteit naar de audio kunnen luisteren op hun eigen mobiele telefoons. Gebruikers beleven hierdoor op een zeer hoogwaardig, meeslepend en persoonlijk niveau. Met de Cinewav-app kan een audiobestand voor een specifieke films (of andere audiovisuele inhoud) worden gedownload om de filmbeelden op een groot openbaar scherm te bekijken, terwijl je met oordopjes of hoofdtelefoon naar de audio luistert op je smartphone

Wereldwijde verovering

Achter Cinewav zit een team van doorgewinterde filmmakers en ondersteunende ingenieurs met een passie voor het maken van audio een superieure ervaring voor evenementen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Singapore.

Christian Lee, medeoprichter van Cinewav, zei: ‘Nu de kracht van Cinewav is bewezen, willen we deze ervaring bij live evenementen wereldwijd toepassen. Denk aan live commentaar bij grote sportevenementen, waarbij je een voorkeurstaal kan kiezen of zelfs over kunt schakelen naar je persoonlijke favoriete commentator! Er zijn ook duidelijke voordelen voor ontwerpers en evenementproducenten die creativiteit en verbeeldingskracht willen met een lage ecologische voetafdruk (en financiële kosten). De technologie elimineert ook geluidsoverlast, waardoor minder geïnvesteerd kan worden in kostbare en energie verbruikende geluidssystemen. Dat maakt het organiseren van events in openbare ruimtes ook een stuk makkelijker.’

Multifunctionele app

Cinewav is beschikbaar in de Apple en Google Play App Store en is ook een contactloos ticketplatform voor evenementen. De app biedt mogelijkheden voor het scannen van en het inwisselen van vooraf verkochte producten. Evenementhouders hebben alleen de Cinewav-speler op hun laptop nodig. Cinewav heeft een groeiende bibliotheek van blockbuster- en klassieke films die worden beschermd door Hollywood-codering, waardoor het een kant-en-klare oplossing is voor vertoningen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!