Back Back Nieuws

Chefkok Landal Coldenhove winnaar kookwedstrijd Diabetes Fonds

22 april 2014

Chefkok Tim
Bosch van Landal GreenParks heeft de Chefs’ Challenge gewonnen; een
kookwedstrijd georganiseerd door het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de
Keuken. De chefkok wist van alle inzendingen het gezondste én lekkerste hoofd-
en nagerecht te maken, beide gerechten komen op de menukaart van Landal te
staan.

Gezonde voeding
Eerder deze
maand daagden het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken de chefkoks van de Landal
parken in Nederland uit om mee te doen aan deze Chefs’ Challenge. Volgens het
Diabetes Fonds is gezonde voeding voor iedereen belangrijk, of je nu wel of
geen diabetes hebt. Adjunct-directeur Diabetes Fonds en jurylid Dries Hettinga:
“Met een gezonde keuze op de menukaart kunnen parken met een groot bereik als
Landal GreenParks het verschil maken en daarmee gasten stimuleren om gezonde
gerechten te kiezen. Daar gaat het ons om.”

Creatief met groenten
De chefkok
van Landal Coldenhove verraste de jury met zijn hoofdgerecht van ‘op de huid
gebakken makreelfilet met couscous van bloemkool en koriander olie’. Als
nagerecht koos hij voor in ‘groene thee met citrus gepocheerde peer met een
panna cotta van vanille yoghurt’. De jury roemde zijn creatieve gebruik van
verschillende groente en ‘vette’ vis. Het nagerecht was aantrekkelijk en lekker
zonder dat er veel suikers aan toegevoegd waren.

Menukaart
Ron Stevens,
corporate executive chef van Landal en jurylid: “Onze koks koken bij voorkeur
gevarieerde en gezonde gerechten met verse producten. Tim Bosch is de winnaar,
maar het was een close finish met de chefs van Miggelenberg en Hoog Vaals. We
hebben al eerder op een groot aantal parken glutenvrije gerechten, duurzame vis
en streekgerechten aan de menukaart toegevoegd. Deze gezonde hoofd- en
nagerechten passen goed op de menukaart van Landal en zijn een mooie aanvulling
voor onze gasten.”

VariatieChef van het Jaar
De winnaar
werd deze week bekendgemaakt na een battle van de 3 finalisten. Ter plekke
moesten ze voor de jury de gerechten bereiden en laten proeven. De jury van de
Chefs’ Challenge bestond uit Ron Stevens (corporate executive chef Landal
GreenParks), Dries Hettinga (adjunct-directeur Diabetes Fonds), Joris Heijnen
(directeur, Stichting Variatie in de Keuken) en Sara van Grootel (diëtist bij
Vie in Den Haag). Vanaf juni staan de winnende gerechten op de nieuwe menukaart
bij een groot aantal Landal parken. De winnaar van de challenge wint bovendien
een ticket voor deelname aan de verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar 2014’ die
alweer voor het 4e jaar op rij wordt georganiseerd door stichting Variatie in
de Keuken. De winnende recepten zijn te vinden
op de site van het Diabetes Fonds.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!