Back Back Nieuws

Cast De Jantjes proost op 200e voorstelling

21 november 2014
De cast van de oer-Hollandse musical De Jantjes heeft 19 november het glas kunnen heffen op de 200ste voorstelling van de tournee. Met deze 200 voorstellingen, die deels in theaterseizoen 2012-2013 gespeeld zijn, kan producent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment met recht concluderen dat deze heerlijke musical een succes is én blijft.

De erven van de auteur van De Jantjes hebben aangegeven dat ze na deze versie voor lange tijd de rechten van de musical niet meer zullen vrijgeven. Het publiek krijgt daarom nog een extra kans de voorstelling te bekijken. ‘Na zowel Koninklijk Theater Carré, het DeLaMar Theater en Theater De Meervaart voegen we op het nippertje nog twee extra Amsterdamse voorstellingen toe aan de speellijst’, aldus creatief producent Hans Cornelissen. ‘Op 12 en 13 december 2014 koersen de Jantjes richting het RAI theater. We zijn erg blij dat dit nog lukt, want 22 december stopt de tournee definitief!’

De Jantjes is door de eeuw heen al duizenden malen gespeeld. Na het succes in de jaren twintig en dertig kwam het stuk om de zoveel jaar op de planken. In theaterseizoen 2012-2013 brachten Ruud de Graaf , Hans Cornelissen en Suzanne van Dommelen de musical terug in het theater, en met succes! Prachtige recensies en verschillende verlengingen volgden, met deze reprise in 2014 als fantastische afsluiting.

Het verhaal 
In het café van Tante Piet is het een komen en gaan. Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de straatmuzikanten Na Druppel en De Mop komen dagelijks hun borreltje drinken en probeert ieder op eigen wijze iets van het leven te maken. Zo ook De Jantjes, Dries, Manus en Toon. Net afgezwaaid uit het leger lukt het hen niet om hun leven goed op de rit te krijgen. Door ruzies, verloren liefdes en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren en te vertrekken naar Nederlands Indië. Als ze na jaren terugkeren naar hun geliefde Jordaan blijkt er veel veranderd.

Oer-Hollands
DommelGraaf & Cornelissen Entertainment heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op voorstellingen met vaak een oer-Hollands signatuur zoals Op Hoop van Zegen, Wat Zien ik?!, De Fabeltjeskrant, Zeg ‘ns AAA, Midlife, De Zangeres zonder Naam en het succesvolle De Jantjes. Dit seizoen brengt de producent naast de succesreprise van De Jantjes ook de theaterkomedie Kinderen geen Bezwaar, de legendarische Schmidt/Bannink-musical Heerlijk duurt het langst en het chansonprogramma Vive la France. Onlangs maakte DommelGraaf & Cornelissen Entertainment al bekend in theaterseizoen 2015-2016 een toneelversie van de speelfilm Fatal Attraction, het theaterconcert Douze Points Twelve Points, over zestig jaar Eurovisie Songfestival, en de muziekheaterproductie Het meisje met het rode haar te brengen.

Foto: Andy Doornhein

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!