Back Back Nieuws

Bobby Rust nieuwe Chef de Cuisine Restaurant Bridges

19 september 2014
Bobby Rust (Den Haag, 1982) gaat per 1 oktober 2014 aan de slag als Chef de Cuisine van Bridges, inspired by Ron Blaauw. Hij neemt deze positie over van Joris Bijdendijk, die sinds 2012 de scepter zwaait in het Michelinster-restaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Met de opening van Bridges in 2009 had The Grand de ambitie een toprestaurant neer te zetten. De samenwerking met Ron Blaauw sinds 2012 bracht het jonge talent Joris Bijdendijk binnen. Zijn tomeloze inzet en creativiteit heeft Bridges binnen korte tijd naar het beoogde niveau gebracht. Hiervoor is The Grand hem zeer dankbaar. Bijdendijk zal per 1 november in dienst treden als Executive Chef bij de Vermaat Groep. In deze verantwoordelijkheid concentreert hij zich, naast de algemene culinaire leiding binnen Vermaat, op de opening van het nieuwe restaurant in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum te Amsterdam.

Nieuwe culinaire wegen  
Met de komst van Bobby Rust gaat Bridges een volgende fase in, waarin nieuwe culinaire wegen worden bewandeld, nog steeds 'inspired by Ron Blaauw'. Rust is afkomstig van Ron Gastrobar in Amsterdam. Daarvoor deed hij ervaring op bij onder andere Oud Sluis en De Librije. The Grand verheugt zich op zijn talent en frisse inzichten, waarmee hij het toegankelijke concept van Bridges nog verder kan uitbouwen en de positie van het restaurant in de culinaire wereld verder kan versterken.

Ron Blaauw: ‘Bobby en ik werken al een aantal jaren samen en ik ken hem als een zeer talentvolle en gedreven kok, met een duidelijke eigen kookstijl. Ik ben blij dat hij bij Bridges de kans krijgt zich verder te ontplooien en ik heb er alle vertrouwen in dat hij daar veel goeds zal brengen.’

Foto: Ron Blaauw (l) met de nieuwe Chef de Cuisine Bridges, Bobby Rust, en General Manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Remco Groenhuijzen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!