Back Back Nieuws

Autosalon Noord-Brabant trapt gaspedaal stevig in

01 oktober 2014
Een nieuw evenement moet je in één keer goed neerzetten. Met die gedachte in het achterhoofd trekt de organisatie van Autosalon Noord-Brabant alle registers open. Van 30 oktober tot en met 2 november kunnen bezoekers rekenen op een onvergetelijke belevenis bij Autotron Rosmalen.

Nu de crisis grotendeels achter ons ligt en de economie zich herstelt, achten de dealerbedrijven van Autostad Den Bosch de tijd rijp om een mooi feestje te bouwen. Tot en met zondag 2 november verwelkomen zij autoliefhebbers van alle leeftijden in Autotron tijdens de allereerste editie van Autosalon Noord-Brabant.

Nieuwste modellen
De nieuwste modellen van meer dan dertig merken vervullen er een centrale rol, verdeeld over de drie hallen met een gezamenlijke oppervlakte van 9.000 vierkante meter. Kijken, vergelijken en van al dat moois genieten in een vrijblijvende sfeer staat voorop, waarbij de exposanten met plezier de nodige informatie verstrekken.

Proefrit
De premiummerken (onder andere Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, BMW en MINI) beschikken over een eigen hal. Serieus geïnteresseerden die graag nader kennismaken met een bepaalde auto kunnen op het buitenterrein een proefrit maken. Zij hebben de keuze uit minstens zestig verschillende modellen.

Buiten vindt er nog veel meer actie plaats. Wie graag eens zijn rijvaardigheid laat beoordelen, neemt deel aan een mini-praktijkexamen, eventueel in combinatie met een theorietest. Durfals kruipen achter het stuur van een Land Rover en manoeuvreren over een uitdagende brug. Jonge kinderen mogen zich gratis uitleven op een kartparcours, uitgezet door medewerkers van de onlangs geopende Kartbaan Lelystad.

Geluidsbarrière
Binnen de muren van Autotron gaat de beleving natuurlijk gewoon door. Bij de entree stuiten de bezoekers op de ‘Bloodhound SSC’ oftewel de ‘SuperSonic Car’: een recordwagen die de geluidsbarrière weet te doorbreken. Bijzondere oldtimers schitteren in het Klassiekerpaviljoen, terwijl in het Autosportpaviljoen een selectie van race- en rallywagens wordt vertoond.

‘Lifestyle en gadgets’ staan centraal in het Eventron, dat door sfeermaker Prades wordt omgetoverd in een even fraaie als betoverende lounge met muziek van Kharma en een verrassende kunstexpositie van Toshy. Bezoekers kunnen op het centrale terras genieten van een drankje en bijvoorbeeld een luxe belegd broodje.

Het Automeisje
Op zondag 2 november geeft ‘Het Automeisje’ invulling aan het thema ‘Wheels 4 Women’. Zo demonstreert de eigenaresse van Garage Hydraulique de techniek onder de motorkap, worden er autogerelateerde lifestyle- en merchandising-artikelen verkocht en behoort een fotosessie met de ‘DN Roadster’ tot de mogelijkheden.

Foto: Libéma

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!