Back Back Nieuws

Auto Moto d'Ítalia in Rosmalen

16 oktober 2014
Italië-liefhebbers hoeven deze herfstvakantie helemaal niet ver te reizen. In het weekend van 18 en 19 oktober staat Autotron Rosmalen namelijk helemaal in het teken van het land van onder meer de pizza, cappuccino en snelle sportwagens. Auto’s, motoren  en Italiaanse lifestyle-producten vormen dan namelijk de ingrediënten voor Auto Moto D’Italia. La vita est bella!

Auto Moto D’Italia laat werkelijk alle facetten van de Italiaanse auto-industrie zien. Als afsluiting van het ‘buitenseizoen’ haalt de nieuwe organisatie alles uit de kast. Meer dan 120 standhouders en de deelnemende merkenclubs laten bezoekers van de beurs kennis maken met het allernieuwste én het meest zeldzame op Italiaans autogebied. Het feestje wordt omlijst met vele specialisten, die Italiaanse auto’s te koop aanbieden óf onderhouden en standhouders met onderdelen, automobilia en kunst. De beurs is dé ontmoetingsplaats voor alle Italiaanse auto- en motorliefhebbers. Want dit jaar zijn ook de tweewielers goed vertegenwoordigd. Ducati toont de nieuwste modellen en op zondag worden 300 Ducati-motoren verwacht op de outdoor showpaddocks.

Thema exposities
In de voorgaande 22 jaar presenteerde Auto Moto d’Italia veel bijzondere auto’s: de wederopstanding van Bugatti, de primeur van Pagani en thematentoonstellingen rond De Tomaso en Abarth. Vorig jaar was het thema ‘Lamborghini 50 jaar’. Dit jaar wordt er stilgestaan bij ‘30 jaar Ferrari Testarossa’, ‘60 jaar Alfa Romeo Giuletta’ en ‘40 jaar Lamborghini Countach’. Op zondag is er een speciale aankomst van een Ducati-rit met deelname van honderden Ducati-bezitters.

Cinquanta Miglia: van Louwman Exclusive naar het Autotron
Tijdens het Auto Moto ‘Italia-weekend vindt ook de Cinquanta Miglia plaats. Dit is een bijzondere roadchallenge die start op zaterdagochtend 18 oktober bij Driessen Maserati in Eindhoven en later die dag eindigt bij Autotron Rosmalen. Vele tientallen equipes worden aan de start verwacht.

Meerijden in een Ferrari 
Liefhebbers van exclusieve Italiaanse auto’s kunnen hun hart ophalen tijdens de beurs. Enkele Ferrari’s staan klaar om bezoekers mee te nemen voor een ritje in de omgeving van Autotron Rosmalen. Aanmelden kan via de website.

Veel bezoekers van Auto Moto d’Italia reizen altijd met hun eigen Italiaanse auto of motor af naar deze beurs. Op de showpaddock rondom het Expodome van het Autotron staan dan ook weer vele auto’s en motoren opgesteld.

Concorso Italiano
Tijdens de beurs onderwerpt een deskundige jury onder leiding van beëdigd taxateur Dennis Rietveld de aanwezige auto’s in de Expohal en de showpaddocks aan een kritische blik. De jury bepaalt daarna welke auto’s winnaar worden in hun klasse.

Tijdens Auto Moto d’Italia ruikt het niet alleen naar olie en benzine. De geur van Espresso en de pizzaoven is alles overheersend. Natuurlijk is geen enkel Italiaans feestje compleet zonder typisch Italiaanse producten zoals kleding, delicatessen, wijn, muziek, cappuccino en pizza.

Voor entreekaarten, openingstijden en meer info zie automotoditalia.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!