Back Back Nieuws

Kerstcircus Ahoy populaire publiekstrekker in kerstvakantie

07 januari 2012
Kerstcircus Ahoy heeft bewezen een populair familie-uitje rondom de feestdagen te zijn: maar liefst 44.000 mensen bezochten de voorstellingen in het speciaal gebouwde Ahoy Theater. Vooral de speciale optredens van Nederlands enige meester-illusionist Christian Farla, Gouden én Zilveren Clown-winnaar Florian Richter en de uitzonderlijke luchtacrobatiek van de Korean Troupe Pyongyang werden enthousiast ontvangen door het publiek van de 41e editie van Kerstcircus Ahoy.

 

Grootste wintercircus van Europa

Met 22 voorstellingen, 44.000 bezoekers en 41 edities kan Kerstcircus Ahoy zich opnieuw het grootste wintercircus van Europa noemen. Het drie uur durende programma met 14 verschillende acts uit alle windstreken werd met groot enthousiasme ontvangen en kende met name voor de jaarwisseling een enorme belangstelling.

 

Positieve reacties

Het hoogstaande niveau van de show wordt inmiddels 33 jaar bewaakt door circusproducent Fernand Banning: ‘We zijn trots op ons programma en de vele positieve reacties uit het publiek, van zowel jong als oud. Extra speciaal was natuurlijk het optreden van de Korean Troupe Pyongyang, die – ondanks het slechte nieuws uit het moederland – toch mocht komen optreden. Het publiek was elke voorstelling laaiend enthousiast. Ik wil iedereen nu al beloven dat Kerstcircus Ahoy volgend jaar minstens zo mooi zal worden.’

 

Veelbesproken belevenis

Vanaf de premièrevoorstelling op vrijdag 23 december was het publiek vol lof over het gevarieerde programma van Kerstcircus Ahoy. Via de diverse social media en e-mail volgden talloze reacties op onder andere de komische acts van reprise-clown Don Christian en het vertederende samenspel van dompteur Redi Montico met zijn imposante leeuwen en tijgers.

 

Spectaculaire uitsmijter

Ook de wervelende ‘areal act’ van Ambra & Yves Soultango, de gestileerde acrobatiek van de Chinese acrobates van de Hebei Acrobatic Troupe en uiteraard de spectaculaire uitsmijter door de acrobaten van het National Circus Pyongyang ontvingen elke voorstelling een daverend applaus. De meest besproken act was ongetwijfeld die van ‘master magician’ Christian Farla, die in 15 minuten met maar liefst 10 spectaculaire illusies, waaronder de onvergetelijke ‘water tank escape’ van Houdini, het hooggeëerde circuspubliek in zijn geboortestad Rotterdam versteld deed staan.

 

De 42e editie van Kerstcircus Ahoy vindt plaats van 21 t/m 30 december 2012.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!