Back Back Nieuws

André Rieu in de spotlights in Museum aan het Vrijthof

29 april 2015
'Liefde voor detail' is het centrale thema in de tentoonstelling die Museum aan het Vrijthof in Maastricht organiseert over André Rieu. De tentoonstelling belicht zowel zijn muziek als persoonlijke elementen uit zijn leven en loopbaan. Er worden voorwerpen geëxposeerd die met zijn concerten te maken hebben. Hierdoor kunnen bezoekers nu van heel dichtbij ervaren hoe de 'Koning van de Wals' werkt aan het realiseren van zijn muzikale droom. De tentoonstelling vindt plaats van 21 juni tot en met 27 september 2015.

Liefde voor detail
Tijdens de tentoonstelling krijgt de bezoeker een beeld van hoever de liefde voor detail bij André Rieu gaat. Op welke wijze kiest hij zijn muziek? Wat gebeurt er tijdens de repetities? Hoe worden de kostuums gemaakt? En hoe gedetailleerd worden de jurken afgewerkt met sieraden. Ook zijn er persoonlijke documenten en nog niet eerder vertoonde videobeelden te zien. Deze hoofdstukken in het verhaal dat de tentoonstelling vertelt, geven een intieme blik op de wereld van André Rieu en zijn unieke concerten.

Mooie geste
De keuze voor deze tentoonstelling is een mooie geste aan violist en orkestleider André Rieu, geboren en getogen in Maastricht. Hij betekent veel voor de stad Maastricht. Bovendien past het binnen de vernieuwde kaders van Museum aan het Vrijthof; een ondernemend museum dat wil verrassen, grenzen wil verleggen en historie en heden verbindt. Een museum dat staat voor zijn motto 'Made in Maastricht'.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!