Back Back Nieuws

Amsterdam verwelkomt 2014 met vuurwerk en meezingen tussen scheepshistorie

02 januari 2014
Met een meezingconcert voor het Scheepvaartmuseum en vuurwerk boven het schip ‘De Amsterdam’ is in de hoofdstad het nieuwe jaar ingeluid. Ruim 8.000 mensen langs de kades telden gezamenlijk af naar 2014. Het Amsterdamse Oosterdok was voor de tweede keer het decor van het nationale aftelmoment. Het vuurwerkspektakel was groter dan ooit. De kanonnen van het schip VOC schip bepaalden het ritme. Leona Philippo, Charly Luske en Ben Saunders brachten vanaf het drijvende podium wereldhits. Het publiek, dat bestond uit Amsterdammers en toeristen zong uit volle borst mee.

Staatsloterij oudejaarsfeest
Het programma dat begon om 23:30 uur en duurde tot 00:10 uur was live te zien via SBS6. De uitzending werd gepresenteerd door Victor Brand en Vivian Reijs. De Staatsloterij maakte de uitslagen van de oudejaarstrekking bekend. De hoofdprijs was 30 miljoen euro. Het oudejaarsfeest was het slot van het voor Amsterdam zo bijzondere jaar 2013. De beelden gaan de hele wereld over en zijn te zien via CNN en de internationale journaals.

Het evenement en de TV registratie zijn geproduceerd door IDTV Live. in opdracht van de gemeente Amsterdam, De Staatsloterij en SBS6.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!