Back Back Nieuws

Amsterdam Gay Pride afgelopen weekend van start

28 juli 2014
De afgelopen maanden is er door Stichting AGP samen met de LHBT-community hard gewerkt om tot een spectaculaire en inhoudelijke pride te komen. En dat heeft geleid tot bijna 300 events in 9 dagen. Of je nu houdt van sport, kunst, theater, film, feest of debat, er is voor iedereen iets te beleven. Het hele programma kun je bekijken op de website.

Thema 
Het thema van de Amsterdam Gay Pride 2014 is ‘Listen’. Luister naar elkaar, probeer te begrijpen wat de ander zegt en toon begrip. Maar ook naar jezelf luisteren en je hart volgen zitten in dit thema besloten. Aandacht geven aan iedereen die het gevoel heeft dat zijn of haar verhaal wordt verwaarloosd, gemaskeerd of genegeerd. Want we zijn er nog niet. Nederland mag internationaal dan wel bekend staan als tolerant en vrij land, toch zijn er ook in ons multiculturele land allerlei bevolkingsgroepen te vinden die nog niet vrij zijn om te kiezen voor het eigen geluk.

My Pride World Wide
Onder het motto ‘My Pride World Wide’ wordt dit jaar extra veel aandacht besteed aan (LHBT-) mensenrechten. Vele internationale mensenrechtenactivisten bezoeken de hoofdstad tijdens het festival en worden er talloze activiteiten georganiseerd die benarde mensenrechtensituaties onder de aandacht brengen. Tijdens de PrideWalk op donderdag 31 juli is er speciale aandacht voor Belgrado Pride waar de parade al 3 jaar wordt verboden. Daarnaast worden internationale activisten door de (loco)burgemeester op de ambtswoning ontvangen.

Tijdens de My Pride World Wide Closing Party op 3 augustus is er ook veel aandacht voor mensenrechten met een programma vol bekende (inter)nationale artiesten en mensenrechtenactivisten. Met deze opzet van het slotfeest brengen we namelijk duizenden bezoekers op de hoogte van de internationale situatie rondom de mensenrechtensituatie van LHBTʼs wereldwijd. In dit event komen alle projecten die we sinds half juni hebben uitgezet weer samen.

Sjeazy Pearl maakt Pride Anthem
Afgelopen week werd het Pride Anthem van onze ambassadeur Sjeazy Pearl gelanceerd.
‘Listen: you were the one’. De tekst  is geschreven door Yvonne Coldeweijer en gaat over het niet uiten van je liefde. Liefde is naast het mooiste wat er is, ongeacht je geaardheid, afkomst, leeftijd ook het moeilijkst om openlijk voor uit te komen.

Het thema van de Gay Pride dit jaar is ‘Listen’ en nadat Yvonne het verhaal van DJ Sjeazy Pearl hoorde vond ze het tijd voor Girlpower! Sjeazy Pearl komt als ambassadeur van Amsterdam Gay Pride 2014 op voor gelijkheid! ‘Je geaardheid is niet wie je bent maar slechts een onderdeel van wie je bent. Je kunt alles worden wat je maar wilt als je maar naar jezelf luistert en in jezelf durft te geloven!’, aldus Sjeazy Pearl. ‘Door mijn verhaal te vertellen hoop ik dat iedereen in ziet dat onbegrip en het niet geaccepteerd worden door je omgeving geen belemmering hoeft te zijn om je dromen waar te maken!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!