Back Back Nieuws

Aggreko levert tijdelijke stroom voor de tv uitzending van de 2014 FIFA World Cup Brazil

03 juni 2014
Zoals aangekondigd in december, door de Fédération Internationale de Football Association (FIFA), is Aggreko geselecteerd als officiële leverancier voor de tijdelijke stroomvoorziening van de WK Voetbal 2014 in Brazilië. Aggreko, marktleider in de tijdelijke stroomvoorziening, zal de TV Compound voorzien van tijdelijke stroom en klimaatbeheersing, zodat niemand ook maar iets zal missen van de wedstrijden.

WK fans van over de hele wereld hebben de mogelijkheid om te kijken naar hun favoriete teams dankzij de continue overdracht door de International Broadcast Centre (IBC). Vanuit Rio de Janeiro Riocentro, Latijns-Amerika's grootste expositiecentrum, zal de IBC worden ondersteund door verschillende TV Compounds verspreid over de 12 satdions waar het WK Voetbal 2014 plaats zal vinden.

Aggreko verzorgde in de afgelopen 50 jaar voor verschillende grootse sportevenementen de tijdelijke stroom en klimaatbeheersing. Ook voor het WK Voetbal 2014 zal Aggreko de tijdelijke stroom en klimaatbeheersing leveren voor de IBC en de 12 TV Compounds.

Stroom en klimaatbeheersing
De stroom en klimaatbeheersingsexperts zullen in totaal 50 MW voorzien, waarvan 12 MW voor gegarandeerde stroom voor de IBC. De rest zal verdeeld worden over de 12 stations. Zij zullen ook zorg dragen voor de klimaatbeheersingsoplossingen van warmtegevoelige apparatuur en comfortabele werkplekken voor de persbureaus.

Falen geen optie
Als tijdelijke hub voor omroepen tijdens grote sportevenementen, worden alle 64 wedstrijden uitgezonden door de IBC met een wereldwijd publiek van miljarden mensen. De experts van Aggreko voorzien ook de stadions van extra stoom ten behoeve van de ledschermen waar alle actie live uitgezonden worden. Daar waar iedereen naar het WK Voetbal kijkt, is falen geen optie.

Volgens Pablo Varela, algemeen directeur van Aggreko Brazilië, zal de FIFA 2014 wereldkampioenschappen nogmaals onze ervaringen benadrukken in het voorzien van oplossingen in de wereld van de evenementen.‘Wij zijn vereerd te zijn geselecteerd als officiële tijdelijke stroomleverancier. In de loop der jaren hebben wij keer op keer laten zien dat consistentie en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staat. Door succesvol geleverde oplossingen aan 's werelds meest iconische sportevenementen - negen Zomer- en Winterspelen, vijf WK-toernooien en een aantal Formule 1 races, hebben onze klanten het vertrouwen in onze mogelijkheden om elke keer maar weer de juiste oplossing te leveren’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!