Back Back Nieuws

2e editie Gastvrij Rotterdam: Sterrenchefs Erik van Loo en François Geurds achter de vuren

28 augustus 2014
Over een kleine maand vindt voor de tweede maal de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. De organisatie vertelt enthousiast: 'De vooruitzichten zijn ronduit veelbelovend, de beschikbare expositieruimte is bijna uitverkocht en de indrukwekkende exposantenlijst telt maar liefst ruim 250 klinkende namen. Naast een bron van inspirerende producten en trends is er ook weer een boordevol gastronomisch programma met maar liefst 125 workshops, masterclasses, jamsessies, wedstrijden, debatten en proeverijen.'

KookWeiland 2.0
Wegens succes geprolongeerd: het 140 m2 grote KookWeiland. Topkoks aan het werk, jamsessies, kookdemonstraties, creatieve culinaire presentaties, interactie met het beurspubliek, het gebeurt allemaal op het Kookweiland. En wie kunnen de bezoekers nu beter inspireren dan sterrenchefs Erik van Loo, François Geurds en topchef Herman den Blijker. Voor Geurds, meesterchef van 2-sterren restaurant FG in Rotterdam, wordt het de eerste keer dat hij in de spotlights staat van Gastvrij Rotterdam en hij kijkt er erg naar uit. Francois Geurds staat vooral bekend om zijn vooruitstrevende benadering op gastronomie en de beleving van ingrediënten en smaken. Erik van Loo, chef-kok en eigenaar van 2-sterren restaurant Parkheuvel, is voor de tweede maal in actie te zien op het KookWeiland van Gastvrij Rotterdam. ‘Ik vind Gastvrij Rotterdam echt een topevenement. De kwaliteit van zowel exposanten als bezoekers is van hoogstaand niveau en de sfeer is super’, aldus Van Loo. Ook chef-kok en eigenaar van restaurant Las Palmas, Herman den Blijker, zal acte de présence geven op het kookpodium van Gastvrij Rotterdam. Naast topkok is Den Blijker tevens een begenadigd schrijver van kookboeken en een bekendheid in de televisiewereld door zijn vele tv-programma’s.

Vakbeurs voor horecaprofessionals
De tweede editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 22 tot en met woensdag 24 september in Ahoy Rotterdam. De toegang is gratis voor horecaprofessionals die in het bezit zijn van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode.

De openingstijden en meer informatie zijn te vinden op de website.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!