Back Back Nieuws

150 jaar de Dikke Van Dale

16 september 2014
In een uitverkochte Koninklijke Schouwburg te Den Haag vierde ‘de Dikke Van Dale’ zijn 150ste verjaardag. De schouwburg was door het creatieve team van Xsaga voor deze bijzondere gelegenheid omgetoverd tot de balie van ‘Hotel Van Dale, het hotel waar woorden wonen’.

In de lobby, naar een gestileerd en getekend ontwerp van Floor Rieder, was het een komen en gaan van mensen die wensten in te checken in het ‘hotel’. Arjan Ederveen runde het hotel als achterkleinkind van Johan Hendrik van Dale en ontving een bijzondere reeks aan spraakmakende gasten waaronder: Nelleke Noordervliet, Vincent Bijlo, Frits Spits, Wim Daniëls, Tjitske Jansen, Ellen ten Damme en The Kik. De avond werd afgesloten met een jubileumtoespraak van de burgemeester van Sluis (geboorteplaats van de naamgever van het vermaarde woordenboek), waarna Arjan Ederveen de feestelijke krans kreeg omgehangen en de fanfare uit Sluis hem trakteerde op een toepasselijke aubade.

Eerbetoon
Met dit feestelijke eerbetoon vierde de uitgever het jubileum van een meer dan drie kilo wegend boek dat Nederland en het Nederlandse taalgebied met elkaar verbindt. Xsaga was bijzonder in haar nopjes deze mooie opdracht te hebben verworven. ‘Het is heel speciaal en bijzonder eervol als een opdrachtgever je zoveel creatieve vrijheid geeft in het bedenken van een nieuw en verrassend concept. Samen hebben we er een feestelijke en historische avond van gemaakt waar wij allemaal met veel enthousiasme aan terugdenken’, aldus Patrick Roubroeks creatief directeur van Xsaga.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!