« vorige artikel | volgende artikel »

24-01-2012 - » event  » locaties  

Den Haag krijgt nieuw Jazz Festival: Jazzin’ The Hague

Den Haag krijgt nieuw Jazz Festival: Jazzin’ The Hague

In het World Forum in Den Haag wordt op 1 en 2 juni 2012 een nieuw jazz festival georganiseerd: Jazzin’ The Hague. Deze aankondiging komt na een half jaar van gesprekken, bijeenkomsten en plannen maken binnen de Haagse jazzscene. “Den Haag is een jazzstad in hart en nieren en met trots kan ik mededelen dat er op 1 en 2 juni 2012 in het World Forum weer een mooi jazzfestival plaats zal vinden”, aldus initiatiefnemer Peter Beets, Hagenaar van origine en internationaal gelauwerd jazzpianist.
 
Team van professionals
Onder leiding van Beets is er een team van betrouwbare professionals samengesteld om het masterplan verder vorm te geven en uit te voeren. Met een enorme expertise van meer dan 30 jaar jazz festivals, is het World Forum als partner ingestapt. Voor de organisatie en uitvoering van het festival is het Haagse evenementenbureau AT Events benaderd.
 
Vertrouwensbasis
De afgelopen zes maanden is hard gewerkt aan het initiatief en aan het leggen van een vertrouwensbasis bij de artiesten. Door het faillissement van The Hague Jazz zijn er nogal wat muzikanten met onbetaalde rekeningen blijven zitten. Touw: “We zijn ook op de Ntb (Nederlandse Toonkunstenaarsbond - vakbond voor musici en acteurs) afgestapt en hebben hen gevraagd om met ons mee te kijken in de aanloop naar het evenement zodat zij namens de aangesloten muzikanten kunnen beoordelen hoe wij onze zaken op orde hebben.”

Haagse jazzpartners
Door de organisatie wordt ook nadrukkelijk ingezet op de inhoudelijke samenwerking met Haagse jazzpartners, zoals het Haagse jazz- en cultuurpodium Stichting Prospero en het Koninklijk Conservatorium. Ook met het naast het World Forum gelegen Bel Air Hotel zijn er afspraken gemaakt. In het verleden vonden hier de alom bekende “jazz after party’s” plaats. Ook bij Jazzin’ The Hague kunnen de jazz liefhebbers hier tot in de late uurtjes terecht.
 
(Inter)nationale jazzgrootheden
Het programma wordt samengesteld door een vakkundige programmacommissie onder leiding van Peter Beets en Michel Peek en zal binnenkort door de organisatie van Jazzin’ The Hague bekend worden gemaakt. Naast internationale jazzgrootheden, zal het programma bestaan uit veel Nederlandse top jazzgroepen en jong talent. Op dit moment kan er al één naam bekend worden gemaakt, namelijk die van saxofonist en bandleider Hans Dulfer.
 
Foto: Govert Driessen


reageren? | doorsturen? « vorige artikel | volgende artikel »

» meer eventnieuws

» reacties

Er zijn nog geen reacties.

» Plaats een reactie

Je moet inloggen om te kunnen reageren (registreren).

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Reageer:
 
   

» zoek in het nieuwsarchief

trefwoord
 

» Uniek voor de Zakelijke Markt


BOOKX, uw aanbieder voor groepen vanaf 10 personen bij Soldaat van Oranje – De Musical.


» Volg ons

High Profile Events is onder andere te volgen op:

 

nieuwe EVENTSMagazine over business events

Voor een proefnummer of 
een abonnement,
mail naar info@events.nl


» Nieuwsbrief ontvangen?

De wekelijkse EventFlash van High Profile Events over de evenementenbranche.

Meld uzelf aan voor de EventFlash.
aanmelden »
afmelden »

laatste EventFlash »
Vul hieronder uw gegevens in en meldt u aan voor onze nieuwsbrief.
voornaam: »
achternaam »
bedrijfsnaam  
functie  
e-mailadres »
soort » html text
aanmelden voor » EventFlash
Eventflash: Special -
events Evenementen.
 
e-mail adres »
afmelden voor » EventFlash
Eventflash: Special -
events Evenementen
 
events.nl is een onderdeel van High Profile Events bv